5-те най-впечатляващи плажа на Ситония, Халкидики

2018-09-21

Ситония, средният полуостров на Халкидики, има удивителна природа и райски плажове. Представям ви личната си класация на петте най-красиви плажа.

Ковиу (Koviou)

Първият плаж, който ще видите при навлизане в Ситония. От пръв поглед впечатлява с прозрачните си тюркоазени цветове. Ще го забележите, пътят минава точно над него. Понеже Ковиу е малък плаж, петък, събота и неделя го посещават много хора и става претъпкан. Ковиу ме грабна веднага и стана любимият ми плаж на Ситония. Макар че е малък, има поставени чадъри и много място да забиете собствен чадър. Задължително посетете този плаж, ще останете очаровани.

Съвет: плаж Ковиу се намира на завой и спирането е изключително неудобно и от двете ленти. Подминаващите плажа коли свирят с клаксони и викат по тези, които спират за плажа. Бъдете внимателни. Отидете рано, мястото за паркиране е изключително ограничено.

Трани Амуда (Trani Ammouda)

Притежава награда син флаг и е истинско райско кътче. Плажната ивица е огромна, дълга е над километър! По цялата дължина на плажа може да се спира с коли. Място за паркиране има винаги. Има организирани зони с чадъри и огромно пространство за тези от вас, които предпочитат да донесат собствен чадър.

Каламици (Kalamitsi)

Познат като плажа с островчето. Средноголям е и е един от най-известните на Ситония. Стига да умеете да плувате и да имате авантюристичен дух, можете да прескочите до островчето и да се насладите на гледка към плажа. Паркингът е ставнително голям, но поради популярността на плажа бързо се пълни. Край плажа има заведения за хранене. Свободната зона е обширна, но има и платена такава.

Портокали (Orange Beach)

Според много хора е най-красивият плаж на полуострова. Водата е кристалночиста. Плажната ивица е изключително тясна! Само пристигналите най-рано могат да си осигурят места на пясъка, останалите използват скалите.

Мега Портокали

Намира на 1 км разстояние от Портокали и не е по- голям от него. Също толкова малък и също толкова красив.